Pasar Perhiasan Intan, kontes antarane teknologi lan romansa

Intan sing digawe kanthi artifisial katon wiwit taun 1950an. Nanging, nganti saiki, biaya produksi budidaya intan wiwit luwih murah tinimbang biaya intan pertambangan.

Kemajuan ilmiah lan teknologi paling anyar wis nyuda biaya produksi intan sing diproduksi dening laboratorium. Umume, biaya budidaya inten 30% nganti 40% luwih murah tinimbang biaya intan pertambangan. Kontes iki, sapa sing bakal dadi juara akhir? Apa intan pertambangan sing digawe kanthi alami ing ngisor lemah, utawa minangka budidaya intan sing digawe dening teknologi?

Laboratorium budidaya intan lan intan pertambangan duwe komponen fisik, kimia, lan optik sing padha lan padha persis karo intan pertambangan. Ing suhu sing dhuwur banget lan lingkungan tekanan tinggi, laboratorium nggawe berlian kanggo niru langkah-langkah berlian pertambangan, tuwuh saka wiji intan cilik dadi berlian sing luwih gedhe. Mung mbutuhake sawetara minggu kanggo nggawe berlian ing laboratorium. Sanajan wektu kanggo pertambangan berlian meh padha, nanging wektu kanggo mbentuk inten lemah wiwit atusan yuta taun kepungkur.

Tanduran intan isih diwiwiti ing pasar dagang permata.

Miturut lapuran dening Morgan Stanley Investment Company, penjualan kasar saka inten sing digawe laboratorium antara liya 75 yuta nganti 220 yuta dolar AS, sing mung 1% saka penjualan intan intan global. Nanging, ing taun 2020, Morgan Stanley ngarepake manawa penjualan berlian sing diproduksi ing laboratorium bakal ngasilake 15% pasar kanggo berlian cilik (0,18 utawa kurang) lan 7,5% kanggo intan gedhe (0,18 karat utawa ndhuwur).

Produksi berlian sing dibudidayakake uga saiki isih sithik. Miturut data saka Frost & Sullivan Consulting, produksi intan ing taun 2014 mung 360.000 karat, dene intan sing ditambang yaiku 126 yuta karat. Perusahaan konsultan ngarepake manawa permintaan konsumen kanggo permata sing luwih larang regane biaya bakal nambah produksi intan sing ditambah dadi 20 yuta ing taun 2018, lan ing taun 2026 bakal nambah dadi 20 yuta karat.

Teknologi Intan CARAXY minangka pelopor ing pasar domestik kanggo budidaya inten lan uga dadi anggota pertama IGDA (Asosiasi Internasional kanggo Budidaya Intan) sing nganakake bisnis ing China. Pak Guo Sheng, CEO perusahaan, optimis babagan pangembangan pasar mbudidaya berlian ing mangsa ngarep.

Wiwit diwiwiti bisnis ing 2015, penjualan intan sing diproduksi dening laboratorium CARAXY wis tikel kaping telu ing penjualan tahunan.

CARAXY bisa ngolah inten putih, inten kuning, inten biru lan inten jambon. Saiki, CARAXY nyoba ngolah inten ijo lan ungu. Umume intan sing digawe lab ing pasar Cina kurang saka 0,1 karat, nanging CARAXY adol berlian sing bisa nggayuh 5 karat berlian putih, kuning, biru lan 2 karat.

Guo Sheng yakin manawa terobosan teknologi bisa nyuda watesan ukuran lan warna intan, uga nyuda biaya pemotongan berlian, saengga luwih akeh konsumen bisa ngrasakake pesona intan.

Persaingan ing antarane romansa lan teknologi saya saya hebat. Penjual batu permata buatan terus sambat marang konsumen manawa eksploitasi berlian nyebabake kerusakan lingkungan, uga masalah etika sing ana gandhengane karo "berlian getih."

Diamond Foundry, perusahaan intan wiwitan ing Amerika Serikat, negesake produke "bisa dipercaya kaya nilai sampeyan." Leonardo DiCaprio (Little Plum), sing main ing film Blood Diamonds 2006, minangka salah sawijining investor ing perusahaan kasebut.

Ing 2015, pitung perusahaan pertambangan berlian paling gedhe ing donya nggawe DPA (Asosiasi Pabrikan Intan). Ing 2016, dheweke ngluncurake kampanye sing diarani "Nyata langka. Langka iku intan. ”

Raksasa tambang berlian De Beers nyumbang sepertiga saka penjualan global, lan raksasa kasebut pesimis babagan intan sintetis. Jonathan Kendall, ketua De Beers International Diamond Grading and Research Institute, ujar: "Kita nganakake riset konsumen ing saindenging jagad lan ora nemokake manawa konsumen nuntut berlian sintetis. Dheweke pengin berlian alami. . "

 ”Yen aku menehi sampeyan berlian sintetis lan ujar 'Aku tresna karo sampeyan' marang sampeyan, sampeyan ora bakal kena. Intan sintetis murah, ngganggu, ora bisa menehi emosi, lan ora bisa ngandhakake yen aku tresna karo sampeyan. ” Kendall nambahake Road.

Nicolas Bos, ketua lan CEO saka perhiasan Prancis, Van Cleef & Arpels, ujar manawa produksi Van Cleef & Arpels ora bakal nggunakake intan sintetis. Nicolas Bos ujar manawa tradhisi Van Cleef & Arpels mung nggunakake permata pertambangan alami, lan nilai-nilai "larang regane" sing dipromosekake dening klompok konsumen dudu laboratorium sing nggunakake intan.

Bankir anonim saka bank investasi jaban rangkah sing tanggung jawab kanggo nggabungake perusahaan lan akuisisi, ujar nalika wawancara karo China Daily manawa owah-owahan konsep konsumsi masarakat terus-terusan lan terus ilang pesona "tahan lama" intan, intan sing dibudidayakake kanthi artifisial terus munggah. Amarga intan sing dibudidayakake kanthi artifisial lan berlian tambang alami padha karo tampilane, konsumen kepincut karo rega berlian sing dibudidayakake kanthi larang.

Nanging, bankir percaya manawa eksploitasi berlian bisa uga luwih cocog kanggo investasi, amarga inten penambangan sing mudhun bakal nyebabake rega mundhak terus-terusan. Intan karat gedhe lan intan langka kelas dhuwur dadi ati wong sing sugih lan duwe nilai investasi sing gedhe. Dheweke percaya manawa budidaya intan laboratorium minangka suplemen pasar konsumen massal.

Riset ngramal yen output berlian tambang bakal puncak ing taun 2018 utawa 2019, sawise produksi mbaka sithik bakal mudhun.

Kendall negesake manawa pasokan berlian De Beers uga bisa ndhukung “sawetara dekade”, lan angel banget golek tambang berlian gedhe anyar.

Guo Sheng percaya manawa amarga daya tarik emosional para konsumen, pasar cincin perkawinan dadi tantangan kanggo laboratorium ngolah berlian, nanging minangka saben dina nganggo perhiasan lan hadiah perhiasan, penjualan intan sing diproduksi ing laboratorium wis tuwuh kanthi cepet.

Yen watu permata buatan didol dening unsur alami ing watu alam, paningkatan pasar permata permata gaweyan uga dadi ancaman potensial tumrap konsumen.

De Beers nandur modal akeh dhuwit kanggo teknologi inspeksi berlian. Alat inspeksi berlian cilik paling anyar, AMS2, bakal kasedhiya wulan Juni iki. Sing ndhisiki AMS2 ora bisa ndeteksi intan kurang saka 0,01 karat, lan AMS2 bisa ndeteksi berlian sekecil 0,003 karat.

Kanggo mbedakake saka intan pertambangan, produk CARAXY kabeh ditandhani minangka pabrik laboratorium. Kendall lan Guo Sheng percaya manawa penting kanggo nglindhungi lan nambah kapercayan konsumen ing pasar saengga para pembeli perhiasan ngerti apa intan sing dituku kanthi larang.


Wektu kiriman: Jul-02-2018